News Trending

Beelden Eja Siepman van den Berg

Kunstenaar(s): 
Van: 
07-06-2016
Tot: 
28-10-2016

De Tuin van Museum De Buitenplaats te Eelde wordt in de zomer en het najaar decors voor de beelden van Eja Siepman van den Berg. De tuin werd destijds ontworpen in samenspraak tussen Janneke van Groeningen-Hazenberg en Copijn Utrecht. In de zomer van 2000 ging de tuin open voor publiek.

De tuin heeft een organisch en een formeel gedeelte. Het organische deel van de tuin sluit aan bij de architectuur van het museumpaviljoen en gaat over in het dak ervan. In dit deel ligt ook de beeldentuin. Op het voorplein van het museum, tegen de helling van het dak en aan weerszijden van de omringende gracht, maakte beeldhouwer Pieter Jan Kuiken stapelingen van baksteen.

Achter het Nijsinghhuis bevindt zich de geometrische tuin met spiegelvijver, appelhof, en spectaculaire bloemenborders. In dit gedeelte is ook een slangenmuur met rozen en druiven. Zichtlijnen langs waterloopjes en borders zorgen voor verbinding tussen de twee delen. De vele ilexsculpturen, beukenhagen en taxuspartijen zorgen voor een kloeke "groene architectuur", zodat de tuin ook buiten het bloeiseizoen een esthetische beleving biedt! In de tuin is er altijd een beeldenexpositie.