News Trending

Omtrent Gaston De Mey

Kunstenaar(s): 
Van: 
08-07-2017
Tot: 
08-07-2017

Gespreksnamiddag met Flor Bex, Ernest Van Buynder, Bert Looper en Sergio Servellón: een bijzondere ontmoeting met de familie en enkele experts zondag 8 juli 2018 vanaf 15.00u.

  • - verwelkoming door Stijn Coppejans en Roland Janssen
  • - voorstelling van de gasten
  • - kort interviewgesprek interactie met het publiek
  • - feestelijke en zomerse receptie

Stijn Coppejans en Roland Janssen nodigen u vriendelijk uit voor een unieke bijeenkomst in het kader de tentoonstelling FOCUS Gaston De Mey.

Flor Bex (spilfiguur in de recente kunstgeschiedenis, Antwerpen), Bert Looper (directeur Tresoar, Leeuwarden), Sergio Servellón (directeur FeliXart Museum, Drogenbos) en Ernest Van Buynder (voorzitter Vrienden van het M HKA, Antwerpen) voeren gesprekken met het publiek en belichten het oeuvre en de betekenis van Gaston De Mey als kunstenaar vanuit hun persoonlijke inzichten en ervaringen.

Met een zomers hapje en drankje maakt u kennis met de familie van de kunstenaar en enkele experten die hun bijzondere blik op het werk met u delen.

 

Flor Bex

Het CV van Flor Bex is eindeloos. Toen hij in 1972 het roer in handen kreeg van het ICC, ontpopte het centrum tot een eigentijdse instelling met internationale uitstraling. Daarmee legde hij de kiemen voor de oprichting van het M HKA in 1985, waarvan hij directeur bleef tot in 2002.

In 1977 publiceerde hij het bundel 19 7+7 bij een gelijknamige tentoonstelling in het ICC.

 

Sergio Servellón

Als artistiek en algemeen directeur van het FeliXart Museum in Drogenbos. In de periode van ondertussen veertien jaar dat hij de leiding kreeg over dit museum, werkte hij aan de openheid en verbreding van de instelling die gebaseerd is op het nalatenschap van Felix De Boeck. Zo liet hij bijvoorbeeld in 2006 het werk van Gaston De Mey in interactie gaan met de vaste collectie van het museum.

 

Bert Looper

Tresoar in Leeuwarden is de bewaarplaats van de geschiedenis van Friesland. Onder leiding van Bert Looper worden wetenschappers en studenten, inwoners en kinderen in Tresoar samengebracht voor talrijke initiatieven en evenementen.

Vanuit een geheel eigen blik beschouwt hij het werk van Gaston De Mey en zoekt hij samen met ons naar inzichten over wat het werk zo bijzonder maakt.

 

Ernest Van Buynder

Als gepassioneerd kunstkenner en als netwerker heeft Ernest Van Buynder al veel mensen met beeldende kunst in contact gebracht. Zijn rol als voorzitter van de vrienden van het M HKA vervult hij met grote overtuiging en als voormalig voorzitter Vlaamse Commissie voor Beeldende Kunsten en bezieler van Commissie Kunst op de Campus Universiteit Antwerpen, is hij ook een belangrijk beleidsadviseur op meerdere niveaus.

In het verleden schreef en sprak Ernest Van Buynder verschillende malen over het oeuvre van Gaston De Mey.