News Trending

Plein Publiek

project Kunst/Werk

Op het kruispunt van het Zuid en de Sint­-Andrieswijk in Antwerpen pakt Plein Publiek als eerste uit met een seizoensconcept. De modernistische Fierens gebouwen uit het interbellum die al enkele jaren leeg stonden, vormen hiervoor een uniek kader met zijn groots en romantisch binnenplein.

Met een centrale groene serre ​op het binnenplein, ruimte voor kunstenaars en startups en het gezellige café Congé, komt iedereen aan zijn trekken. Je kan er dagelijks terecht voor een heerlijk bord met verse en seizoensgebonden ingrediënten, originele cocktails, een voorstelling, dansavond of tentoonstelling. De uniek uitgelichte modernistische gevels, balkons en trappenhallen dompelen je onder in een fantastische ongeziene sfeer.

Het deelporject Kunst/Werk​ biedt (adem)ruimte aan kunstenaars, een platform waar gevestigd en latent talent ontwikkeld en geëxposeerd kan worden. Repetitieruimtes voor muzikanten en toneelgezelschappen, maar ook werk­ en vergaderruimtes voor jonge ondernemers. Een start­up center, een creatieve hub, een broeikast waar mensen met een passie de tijd krijgen hun idee concreet te maken, o.a. via Pop Ups aan de straatkant.

Address: 

Van Craesbeeckstraat 33
2000 Antwerpen
België

Website: 
www.pleinpubliek.be