News Trending

Tilburgse School

1985

De Tilburgse School is een verbond tussen de vijf kunstenaars Paul van Dongen, Guido Geelen, Marc Mulders, Reinoud van Vught en Ronald Zuurmond. De vijf maken naam als een getalenteerde groep kunstenaars die zich met elkaar verbonden voelt waar het mentaliteit en motief, samenwerking en vriendschap betreft. Vanaf 1985 zijn in de museum- en galeriewereld de leden van de Tilburgse school in meerdere tentoonstellingen bijeengebracht. Daarnaast hebben ze zelf exposities geïnitieerd.

In 1997 dook de naam Tilburgse School voor het eerst op in een artikel in Het Parool van Jhim Lamoree. Op 6 december 2002 werd in de Mondriaantoren te Amsterdam voor het eerst een gezamenlijke presentatie onder de noemer Tilburgse School geopend.

Hun wortels vinden de kunstenaars behalve in Tilburg, vooral in de geestelijke en picturale erfenis van 2000 jaar christendom en humanisme. Er is een wederzijdse herkenning in de behoefte heden ten dage nog steeds te willen werken met ambachtelijke technieken als aquarel- en olieverf, klei en brons, glas-in-lood, etsnaald en tapisserie.