News Trending

Mark Verstockt overleden.

De Belgische geometrische kunstenaar Mark Verstockt is op 83-jarige leeftijd overleden. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag kreeg de kunstenaar nog een overzichtstentoonstelling in Verbeke Foundation.

Vorig jaar bracht Kunstzolder.be in de tentoonstelling Collectie'13 verzameld werk van de kunstenaar. In de laatste publicatie van onze galerie over het werk van Geneviève Claisse beschreef Ernest Van Buynder de kunstenaar in de context van de geometrische abstractie. Samen met kunstenaars zoals Guy Vandenbranden en Gilbert Decock was Mark Verstockt één van de toonaangevende kunstenaars van de tweede generatie geometrisch abstracten. Mark Verstockt heeft in zijn hele carrière onderzoek gedaan naar het ontstaan van de vorm.

Het vierkant en de kubus in al zijn vormen zijn de rode draad doorheen zijn carrière. Internationaal is de kunstenaar bekend van zijn boek "De Genesis van de vorm, van chaos tot geometrie" uit 1982. Hij werkte meer dan twintig jaar aan het werk. Op zaterdag 24 mei is er herdenkingsmoment om 14u in de Verbeke Foundation.