News Trending

Retrospectieve René Magritte van Parijs naar Frankfurt

Begin volgend jaar verhuist de expo "René Magritte - Het verraad van de beelden" van Parijs naar Frankfurt. De expo loopt nog tot 23 januari in het Centre Pompidou en wordt van 10 februari tot 5 juni getoond in de Schirn Kunsthalle in Frankfurt.

De tentoonstelling toont op basis van een zeventigtal werken de verhouding van de Belgische surrealist tot de filosofische stromingen van zijn tijd. "Het verraad van de beelden" in Frankfurt zal zowel bestaan uit minder bekende als erg populaire werken van René Magritte. De werken dateren allemaal uit de periode 1920-1960. Onder meer het zelfportret "La lampe philosophique" (De filosofische lamp - 1936) en "La condition humaine" (Het lot van het mensdom - 1948) zullen er te bewonderen zijn.

"Grote expo's gewijd aan Magritte zijn zeldzaam. Daarom ben ik des te meer verheugd dat de Schirn de eerste grote solotentoonstelling in Duitsland in meer dan twintig jaar kan voorstellen. Bezoekers kunnen een exhibitie verwachten die Magrittes vertrouwde beeldformules belicht tegen de achtergrond van het filosofisch discours van zijn tijd. Een beleving voor zowel het oog als de geest", zegt Philipp Demandt, directeur van de Schirn Kunsthalle.

van Parijs naar Frankfurt. De expo loopt nog tot 23 januari in het Centre Pompidou en wordt van 10 februari tot 5 juni getoond in de Schirn Kunsthalle in Frankfurt.

De tentoonstelling toont op basis van een zeventigtal werken de verhouding van de Belgische surrealist tot de filosofische stromingen van zijn tijd. "Het verraad van de beelden" in Frankfurt zal zowel bestaan uit minder bekende als erg populaire werken van René Magritte." data-share-imageurl="">