News Trending

Sweetlove pinguïns op Antarctica

Begin december 2016 zijn William Sweetlove en Cape Town Art Agency (CTAA) er in geslaagd om een tijdelijke tentoonstelling op te zetten op Antarctica om het bewustzijn van de milieuproblematiek te vergroten.

"Een kolonie adeliepinguïns werden in Rossea geplaatst, een van de laatst overgebleven intacte ecosystemen en ook het grootste beschermde zeegebied in de wereld," zegt William Sweetlove.

Vissen in Rossea is verboden voor de komende 35 jaar omdat de pinguïns niet alleen bedreigd worden door de klimaatverandering, maar ook door de voortdurende jacht op krill dat het belangrijkste dieet van deze pinguïns vormt. "Tot 2015 hebben we deze dreiging kunnen voorkomen. Als kunstenaar, gebruik ik mijn plastic pinguïns om de kwestie te benadrukken. De wetenschappelijke studies zijn van vitaal belang in het onderzoek van de opwarming van de aarde."

Aangezien er geen vreemde voorwerpen kunnen worden achtergelaten op Antarctica, keren de Sweetlove pinguïns later terug naar Kaapstad, waar ze zullen worden geveild voor het goede doel.

Vissen in Rossea is verboden voor de komende 35 jaar omdat de pinguïns niet alleen bedreigd worden door de klimaatverandering, maar ook door de voortdurende jacht op krill dat het belangrijkste dieet van deze pinguïns vormt." data-share-imageurl="">