News Trending

David Nash

Nationaliteit: 
UK
Geboorteplaats: 
Surrey
1945

David Nash is een Engelse beeldhouwer. Hij is bekend geworden door zijn land art-projecten.

Nash studeerde van 1959 tot 1963 aan het Brighton College en daarna tot 1967 aan het Kingston College of Art. Hij was een postgraduate aan de Chelsea School of Art van 1969 tot 1970. In 1967 verhuisde hij naar Blaenau Ffestiniog in Wales waar hij nog steeds woont en werkt. Nash werd in 1999 gekozen tot lid van de Royal Academy of Arts. In 2004 werd hij onderscheiden met een benoeming tot Officier in de Orde van het Britse Rijk.

Nash is het meest bekend door zijn grote houten sculpturen, zoals Noon Column in Coburg (Duitsland). Zijn belangrijkste instrumenten bij de vervaardiging van deze beelden zijn de kettingzaag en de bijl, alsmede een brander om het hout deels te verkolen. Hij neemt ook veelvuldig deel aan land art-projecten in heel Europa, de Verenigde Staten en Japan.

In de late tachtiger jaren werkte Nash aan het Djerassi Resident Artists Program, in Woodside (Californië), waar hij redwood en madronewood toepaste.

Veel van het werk van David Nash bevindt zich in de collectie van de Cass Sculpture Foundation in Goodwood bij Chichester, West Sussex en in vele musea en beeldenparken over de hele wereld, zoals het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Yorkshire Sculpture Park, Forest of Dean Sculpture Trail, Beeldenpark van de Kunsthalle Mannheim en Sculpture at Schönthal in Langenbruck (Zwitserland).

Kunstwerken